Jump to content

Welcome to ExtremeHW

Welcome to ExtremeHW, register to take part in our community, don't worry this is a simple FREE process that requires minimal information for you to signup.

 

Registered users can: 

  • Start new topics and reply to others.
  • Show off your PC using our Rig Creator feature.
  • Subscribe to topics and forums to get updates.
  • Get your own profile page to customize.
  • Send personal messages to other members.
  • Take advantage of site exclusive features.
  • Upgrade to Premium to unlock additional sites features.
IGNORED

Search function has been weird lately


Recommended Posts

Alright so I can be on any page and this happens, but lets go ahead and say I'm on the homepage.  I type in, idk, let's say "pio" in the search and hit enter.

A wild new tab appears!
https://reviews.extremehw.net/all-reviews/corsair-mp700-pro-2tb-nvme-review/
 

Meanwhile in the background on the tab I was originally browsing and searching on:
https://extremehw.net/search/?q=pio&quick=1

This has been a recurring bug for a while now.  I just keep forgetting to report it. 🙂 

EDIT:  Also, I'm pretty sure its almost always the TOP review that gets pulled up as a new tab.  I think.  Cannot confirm as its almost gotten instinctual to just close the tab and continue going.

Edited by pioneerisloud
  • Agreed 1

Owned

 Share

CPU: Ryzen 7900x
GPU: Sapphire Pulse RX 7900XTX
PSU: Cooler Master 850w Platinum
CPU COOLER: Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux
MOTHERBOARD: Gigabyte B650 Aorus AX
SSD/NVME: Solidigm P41 Plus 2TB Gen4 NVME
RAM: G.Skill Flare X DDR5-6000
CASE: HAF700 Berserker
Full Rig Info

Too much

Owned

 Share

CPU: AMD Opteron 180 @ 3.0GHz
MOTHERBOARD: Asus A8N SLI
RAM: 4x1GB Corsair XMS DDR400 @ 2.5-3-3-6
PSU: eVGA 600BQ
GPU: Sapphire HD5870
SOUNDCARD: Asus Xonar DG
OPTICAL: DVDRW with Lightscribe
SSD/NVME: 64GB HP 2.5" SSD
Full Rig Info

Too much

Owned

 Share

CPU: AMD Athlon 1100MHz
MOTHERBOARD: ECS K7S5A
RAM: 2x256MB Corsair XMS DDR400 @ 133MHz / CAS2
PSU: Antec 350w
GPU: ATI Radeon 9800 PRO
SOUNDCARD: Creative Live! 5.1
OPTICAL: LG 16x DVD-ROM
OPTICAL 2: IOMagic 48x16x48 CDRW
Full Rig Info
Link to comment

Can confirm, appears on my end too. I thought it was just my phone (im usually on mobile) being weird. 

 

Pressing enter after typing my search query opens that review page in a new tab. 

 

Edit: 1:14pm EST, oddly enough, I cannot replicate it right now. However, this has been happening for the past (at least) 2 weeks. I was trying to dig out my gaming threads using the search function for context when I noticed this event / bug.

Edited by Slaughtahouse
  • Thanks 1
Link to comment
Premium Platinum - Lifetime

Also, as a retired albeit fairly experienced web dev/designer, the note that follows might be useful as well (fwiw):

 

Note: given the wide array of available browsers/viewport sizes/etc. (e.g., mobile vs. desktop; different screen sizes, portrait vs. landscape, etc.) that are likely in use, when reporting content related issues/problems, it'd be a lot more helpful if those reports included any additional relevant info that can be provided.

 

A shortlist follows:

  • the name of the browser used when the issue was noted (e.g., firefox vs. chrome, vs edge, etc.);
  • if applicable, desktop vs laptop, screen size., operating system, etc.;
  • if applicable, mobile phone/tablet make and model; whether viewing in portrait or landscape, etc.;
  • and whether you tried to confirm the issue could be repeated using a different browser/hardware/os, etc.

 

 

  • Thanks 2
Link to comment
2 minutes ago, iamjanco said:

Also, as a retired albeit fairly experienced web dev/designer, the note that follows might be useful as well (fwiw):

 

Note: given the wide array of available browsers/viewport sizes/etc. (e.g., mobile vs. desktop; different screen sizes, portrait vs. landscape, etc.) that are likely in use, when reporting content related issues/problems, it'd be a lot more helpful if those reports included any additional relevant info that can be provided.

 

A shortlist follows:

  • the name of the browser used when the issue was noted (e.g., firefox vs. chrome, vs edge, etc.);
  • if applicable, desktop vs laptop, screen size., operating system, etc.;
  • if applicable, mobile phone/tablet make and model; whether viewing in portrait or landscape, etc.;
  • and whether you tried to confirm the issue could be repeated using a different browser/hardware/os, etc.

Good point (to help troubleshooting). I can't replicate it now but if it appears again, I will note the above. 

  • Thanks 1
Link to comment
5 minutes ago, iamjanco said:

Also, as a retired albeit fairly experienced web dev/designer, the note that follows might be useful as well (fwiw):

 

Note: given the wide array of available browsers/viewport sizes/etc. (e.g., mobile vs. desktop; different screen sizes, portrait vs. landscape, etc.) that are likely in use, when reporting content related issues/problems, it'd be a lot more helpful if those reports included any additional relevant info that can be provided.

 

A shortlist follows:

  • the name of the browser used when the issue was noted (e.g., firefox vs. chrome, vs edge, etc.);
  • if applicable, desktop vs laptop, screen size., operating system, etc.;
  • if applicable, mobile phone/tablet make and model; whether viewing in portrait or landscape, etc.;
  • and whether you tried to confirm the issue could be repeated using a different browser/hardware/os, etc.

 

 

I can replicate it every time on Brave Browser on desktop, which I believe is based off Chrome?  Mobile doesn't APPEAR to do it.  I don't have / use any other browsers to test, nor will I be installing one to test since its a minor issue. 🙂  

  • Respect 1
  • Agreed 1

Owned

 Share

CPU: Ryzen 7900x
GPU: Sapphire Pulse RX 7900XTX
PSU: Cooler Master 850w Platinum
CPU COOLER: Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux
MOTHERBOARD: Gigabyte B650 Aorus AX
SSD/NVME: Solidigm P41 Plus 2TB Gen4 NVME
RAM: G.Skill Flare X DDR5-6000
CASE: HAF700 Berserker
Full Rig Info

Too much

Owned

 Share

CPU: AMD Opteron 180 @ 3.0GHz
MOTHERBOARD: Asus A8N SLI
RAM: 4x1GB Corsair XMS DDR400 @ 2.5-3-3-6
PSU: eVGA 600BQ
GPU: Sapphire HD5870
SOUNDCARD: Asus Xonar DG
OPTICAL: DVDRW with Lightscribe
SSD/NVME: 64GB HP 2.5" SSD
Full Rig Info

Too much

Owned

 Share

CPU: AMD Athlon 1100MHz
MOTHERBOARD: ECS K7S5A
RAM: 2x256MB Corsair XMS DDR400 @ 133MHz / CAS2
PSU: Antec 350w
GPU: ATI Radeon 9800 PRO
SOUNDCARD: Creative Live! 5.1
OPTICAL: LG 16x DVD-ROM
OPTICAL 2: IOMagic 48x16x48 CDRW
Full Rig Info
Link to comment

firefox does it for me on w10

Owned

 Share

CPU: 10900k
MOTHERBOARD: EVGA z490 DARK
RAM: 32GB 3600mhz G.Skill
GPU: EVGA 2080 SUPER
SSD/NVME: 970 EVO plus 1TB
CASE: Thermaltake Core x71
Full Rig Info

Owned

 Share

CPU: Intel® Xeon® CPU E5-2696 v3
CPU 2: Intel® Xeon® CPU E5-2696 v3
MOTHERBOARD: Lenovo SDK0E50510
RAID CONTROLLER: Dell H200E
HDD: 15x4TB MD1000
SSD/NVME: 10x512GB Samsung SSD (Cache) MD1000
OPERATING SYSTEM: Unraid 6.11.5
GPU: GTX 980 (ETF)
Full Rig Info
Link to comment
Folding@Home Staff
722 362

On Windows 11 Desktop Chrome, it seems to be tied to the Carousel.

 

Just loading the home page and hitting the Enter key, it loads the currently visible 1st item in the Carousel.

 

So it seems like the Carousel is immediately setting tab focus on it's first item as it scrolls so when the use hit's enter, it opens up the carousel link instead which does default to opening a new tab with the review.

  • Agreed 2
Link to comment
22 minutes ago, axipher said:

On Windows 11 Desktop Chrome, it seems to be tied to the Carousel.

 

Just loading the home page and hitting the Enter key, it loads the currently visible 1st item in the Carousel.

 

So it seems like the Carousel is immediately setting tab focus on it's first item as it scrolls so when the use hit's enter, it opens up the carousel link instead which does default to opening a new tab with the review.

able to confirm, just going to https://extremehw.net/ and hitting enter, does open the review.

Owned

 Share

CPU: 10900k
MOTHERBOARD: EVGA z490 DARK
RAM: 32GB 3600mhz G.Skill
GPU: EVGA 2080 SUPER
SSD/NVME: 970 EVO plus 1TB
CASE: Thermaltake Core x71
Full Rig Info

Owned

 Share

CPU: Intel® Xeon® CPU E5-2696 v3
CPU 2: Intel® Xeon® CPU E5-2696 v3
MOTHERBOARD: Lenovo SDK0E50510
RAID CONTROLLER: Dell H200E
HDD: 15x4TB MD1000
SSD/NVME: 10x512GB Samsung SSD (Cache) MD1000
OPERATING SYSTEM: Unraid 6.11.5
GPU: GTX 980 (ETF)
Full Rig Info
Link to comment
7 hours ago, Cerberus said:

able to confirm, just going to https://extremehw.net/ and hitting enter, does open the review.

Also can confirm.  Happens on me with Brave / Win11 or Win10.  I didn't even think about just hitting enter on the homescreen, yeah its the carousel causing that behavior.

Owned

 Share

CPU: Ryzen 7900x
GPU: Sapphire Pulse RX 7900XTX
PSU: Cooler Master 850w Platinum
CPU COOLER: Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux
MOTHERBOARD: Gigabyte B650 Aorus AX
SSD/NVME: Solidigm P41 Plus 2TB Gen4 NVME
RAM: G.Skill Flare X DDR5-6000
CASE: HAF700 Berserker
Full Rig Info

Too much

Owned

 Share

CPU: AMD Opteron 180 @ 3.0GHz
MOTHERBOARD: Asus A8N SLI
RAM: 4x1GB Corsair XMS DDR400 @ 2.5-3-3-6
PSU: eVGA 600BQ
GPU: Sapphire HD5870
SOUNDCARD: Asus Xonar DG
OPTICAL: DVDRW with Lightscribe
SSD/NVME: 64GB HP 2.5" SSD
Full Rig Info

Too much

Owned

 Share

CPU: AMD Athlon 1100MHz
MOTHERBOARD: ECS K7S5A
RAM: 2x256MB Corsair XMS DDR400 @ 133MHz / CAS2
PSU: Antec 350w
GPU: ATI Radeon 9800 PRO
SOUNDCARD: Creative Live! 5.1
OPTICAL: LG 16x DVD-ROM
OPTICAL 2: IOMagic 48x16x48 CDRW
Full Rig Info
Link to comment
Premium Platinum - Lifetime

Again, given the plethora of browser/user related combinations, all of you want to keep in mind that what you see and how things work browser-wise for each of you will depend on an array of things. For instance, I can make things work the ways you are experiencing them by adjusting options that are available to me as a signed in user with a premium subscription.

 

It would also do well to keep in mind that this site is technically a combination of two separately managed  (unique), but somewhat integrated instances of web content (the Invision forum side of the site and the WordPress side for the review content).

 

Anyway, in what follows (and to illustrate a few points), I'm using the current version of Firefox on Win 11, with my premium user options set to allow the display of the carousel and side nav bar when viewing the forum side of the site:

 

2024-01-26_22-59-36.thumb.png.7fb14265b4514726917b90c567f34ed4.png

 

 

Then, when I opt to hide the sidebar and the slider blocks on the "Home" page, a setting which only really impacts the Invision forum side of things:

 

premiumoptions.png.3b247d286a6df00a31fc4fd5fa311a8a.png

 

I get what follows:

 

2024-01-26_23-24-45.thumb.png.cc59701ddcb19bbbf954de5328023c24.png

 

The confusion is actually more related to how each half of the site's linked logos and "Home" top nav menu items are set up; the use of "Home" in each top menu bar (and the two logos, each respectively assigned its own unique link), being the important distinction.

 

That said, I used to have a WordPress business site that also provided access to an SMF (Simple Machines Forum) forum in a subdomain; the header and logos of each half of the site cleared spelling out which was which (e.g., X Site "Home" vs. the X Site "Forum"), as well as nav menu items that received a similar treatment (e.g., X Site "Home" vs. the X Site "Forum"). That way, users could easily go back and forth between the two halves of the site and know just where they were at.

 

Finally, a few links that some might find relevant:

 

interaction design best practices: adding a forum to a web site

 

 

Edited by iamjanco
  • Respect 1
Link to comment

I can now replicate it, 100% of the time. 

 

How I did it:

  1. First, I had to manually open a review. I chose this one: https://reviews.extremehw.net/all-reviews/corsair-mp700-pro-2tb-nvme-review/. Closed the tab and that instance of Chrome. Now, if I start a new instance of chrome, two things can happen:
    1. If I type any query into the search bar on the main page, and press "Enter", a new tab opens any review that is currently highlighted in the carousel and the original browser / instance will search for my query.
    2. If I type any query into the search bar on the main page, and click on the magnifying glass, my search will resume as it should, with no additional tabs opening. 

Oddly enough, I had to click on the review (step 1.0) to initiate all of this behaviour. Prior to that step, pressing enter would not result in the extra tab. 

 

I can track that as the carousel moves through the highlights, represented by the black dots, the currently highlighted review or link will be the one that opens in a new tab.

 

image.thumb.png.f61b43a990d370ee0bc27c5dcffe1c70.png

 

Test environment:

  • Windows 10
  • Chrome (default browser) with uBlock Origin
  • 1440p display

 

Edit: I am trying to replicate it on mobile (iphone SE, Chrome browser) and I cannot as the action of "searching" requires you to click on the magnifying glass. There is no search bar on the main page, like on desktop, to pre-type your query into.

 

image.thumb.png.93df44a08025a260fa668de67d5b5776.png

 

Edited by Slaughtahouse
Link to comment

Thanks guys for the reports and information. I will look into this to see how this can be remedied 🙂

  • Thanks 2

£3000

Owned

 Share

CPU: AMD Ryzen 9 7950X3D
MOTHERBOARD: MSI Meg Ace X670E
RAM: Corsair Dominator Titanium 64GB (6000MT/s)
GPU: EVGA 3090 FTW Ultra Gaming
SSD/NVME: Corsair MP700 Pro Gen 5 2TB
PSU: EVGA Supernova T2 1600Watt
CASE: be quiet Dark Base Pro 900 Rev 2
FANS: Noctua NF-A14 industrialPPC x 6
Full Rig Info

Owned

 Share

CPU: Intel Core i5 8500
RAM: 16GB (2x8GB) Kingston 2666Mhz
SSD/NVME: 256GB Samsung NVMe
NETWORK: HP 561T 10Gbe (Intel X540 T2)
MOTHERBOARD: Proprietry
GPU: Intel UHD Graphics 630
PSU: 90Watt
CASE: HP EliteDesk 800 G4 SFF
Full Rig Info

£3000

Owned

 Share

CPU: 2 x Xeon|E5-2696-V4 (44C/88T)
RAM: 128GB|16 x 8GB - DDR4 2400MHz (2Rx8)
MOTHERBOARD: HP Z840|Intel C612 Chipset
GPU: Nvidia Quadro P2200
HDD: 4x 16TB Toshiba MG08ACA16TE Enterprise
SSD/NVME: Intel 512GB 670p NVMe (Main OS)
SSD/NVME 2: Samsung 1TB 980 NVMe (VM's)
SSD/NVME 3: 2x Seagate FireCuda 1TB SSD's (Apps)
Full Rig Info
Link to comment

**Update** 

 

This was a configuration issue, this has now been resolved and should no longer be an issue 🙂 

  • Respect 1

£3000

Owned

 Share

CPU: AMD Ryzen 9 7950X3D
MOTHERBOARD: MSI Meg Ace X670E
RAM: Corsair Dominator Titanium 64GB (6000MT/s)
GPU: EVGA 3090 FTW Ultra Gaming
SSD/NVME: Corsair MP700 Pro Gen 5 2TB
PSU: EVGA Supernova T2 1600Watt
CASE: be quiet Dark Base Pro 900 Rev 2
FANS: Noctua NF-A14 industrialPPC x 6
Full Rig Info

Owned

 Share

CPU: Intel Core i5 8500
RAM: 16GB (2x8GB) Kingston 2666Mhz
SSD/NVME: 256GB Samsung NVMe
NETWORK: HP 561T 10Gbe (Intel X540 T2)
MOTHERBOARD: Proprietry
GPU: Intel UHD Graphics 630
PSU: 90Watt
CASE: HP EliteDesk 800 G4 SFF
Full Rig Info

£3000

Owned

 Share

CPU: 2 x Xeon|E5-2696-V4 (44C/88T)
RAM: 128GB|16 x 8GB - DDR4 2400MHz (2Rx8)
MOTHERBOARD: HP Z840|Intel C612 Chipset
GPU: Nvidia Quadro P2200
HDD: 4x 16TB Toshiba MG08ACA16TE Enterprise
SSD/NVME: Intel 512GB 670p NVMe (Main OS)
SSD/NVME 2: Samsung 1TB 980 NVMe (VM's)
SSD/NVME 3: 2x Seagate FireCuda 1TB SSD's (Apps)
Full Rig Info
Link to comment
Folding@Home Staff
722 362
1 hour ago, ENTERPRISE said:

**Update** 

 

This was a configuration issue, this has now been resolved and should no longer be an issue 🙂 

 

Can confirm on Windows 11 latest Chrome that the issue looks to be fixed.

 

1) Loading the main page and hitting Enter does nothing now.

 

2) Loading the main page and clicking in the search box and hitting Enter loads the Search Page

 

3) Loading the main page, clicking a Carousel item which opens in a new tab, returning to the main page tab and hitting Enter will open the selected review again, but clicking somewhere else on the page then hitting Enter does nothing as expected.

 

  • Thanks 2
  • Respect 1
Link to comment
3 hours ago, axipher said:

 

Can confirm on Windows 11 latest Chrome that the issue looks to be fixed.

 

1) Loading the main page and hitting Enter does nothing now.

 

2) Loading the main page and clicking in the search box and hitting Enter loads the Search Page

 

3) Loading the main page, clicking a Carousel item which opens in a new tab, returning to the main page tab and hitting Enter will open the selected review again, but clicking somewhere else on the page then hitting Enter does nothing as expected.

 

Thanks for the feedback:)

£3000

Owned

 Share

CPU: AMD Ryzen 9 7950X3D
MOTHERBOARD: MSI Meg Ace X670E
RAM: Corsair Dominator Titanium 64GB (6000MT/s)
GPU: EVGA 3090 FTW Ultra Gaming
SSD/NVME: Corsair MP700 Pro Gen 5 2TB
PSU: EVGA Supernova T2 1600Watt
CASE: be quiet Dark Base Pro 900 Rev 2
FANS: Noctua NF-A14 industrialPPC x 6
Full Rig Info

Owned

 Share

CPU: Intel Core i5 8500
RAM: 16GB (2x8GB) Kingston 2666Mhz
SSD/NVME: 256GB Samsung NVMe
NETWORK: HP 561T 10Gbe (Intel X540 T2)
MOTHERBOARD: Proprietry
GPU: Intel UHD Graphics 630
PSU: 90Watt
CASE: HP EliteDesk 800 G4 SFF
Full Rig Info

£3000

Owned

 Share

CPU: 2 x Xeon|E5-2696-V4 (44C/88T)
RAM: 128GB|16 x 8GB - DDR4 2400MHz (2Rx8)
MOTHERBOARD: HP Z840|Intel C612 Chipset
GPU: Nvidia Quadro P2200
HDD: 4x 16TB Toshiba MG08ACA16TE Enterprise
SSD/NVME: Intel 512GB 670p NVMe (Main OS)
SSD/NVME 2: Samsung 1TB 980 NVMe (VM's)
SSD/NVME 3: 2x Seagate FireCuda 1TB SSD's (Apps)
Full Rig Info
Link to comment
8 hours ago, axipher said:

 

Can confirm on Windows 11 latest Chrome that the issue looks to be fixed.

 

1) Loading the main page and hitting Enter does nothing now.

 

2) Loading the main page and clicking in the search box and hitting Enter loads the Search Page

 

3) Loading the main page, clicking a Carousel item which opens in a new tab, returning to the main page tab and hitting Enter will open the selected review again, but clicking somewhere else on the page then hitting Enter does nothing as expected.

 

Figured why not, and I tried these same EXACT steps.

Can also confirm - seems fixed.

  • Respect 1

Owned

 Share

CPU: Ryzen 7900x
GPU: Sapphire Pulse RX 7900XTX
PSU: Cooler Master 850w Platinum
CPU COOLER: Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux
MOTHERBOARD: Gigabyte B650 Aorus AX
SSD/NVME: Solidigm P41 Plus 2TB Gen4 NVME
RAM: G.Skill Flare X DDR5-6000
CASE: HAF700 Berserker
Full Rig Info

Too much

Owned

 Share

CPU: AMD Opteron 180 @ 3.0GHz
MOTHERBOARD: Asus A8N SLI
RAM: 4x1GB Corsair XMS DDR400 @ 2.5-3-3-6
PSU: eVGA 600BQ
GPU: Sapphire HD5870
SOUNDCARD: Asus Xonar DG
OPTICAL: DVDRW with Lightscribe
SSD/NVME: 64GB HP 2.5" SSD
Full Rig Info

Too much

Owned

 Share

CPU: AMD Athlon 1100MHz
MOTHERBOARD: ECS K7S5A
RAM: 2x256MB Corsair XMS DDR400 @ 133MHz / CAS2
PSU: Antec 350w
GPU: ATI Radeon 9800 PRO
SOUNDCARD: Creative Live! 5.1
OPTICAL: LG 16x DVD-ROM
OPTICAL 2: IOMagic 48x16x48 CDRW
Full Rig Info
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

This Website may place and access certain Cookies on your computer. ExtremeHW uses Cookies to improve your experience of using the Website and to improve our range of products and services. ExtremeHW has carefully chosen these Cookies and has taken steps to ensure that your privacy is protected and respected at all times. All Cookies used by this Website are used in accordance with current UK and EU Cookie Law. For more information please see our Privacy Policy